Jellysnoepjes

Ingrediënten

Ingrediënten voor 1 glas:

  • 220 ml Magnesium verrijkt drinkwater
  • 10 ml citroensap
  • 10 ml Goji bessensap (verkrijgbaar in Bio winkels)
  • 1 stuk papaja (20-30 gr)
  • 1 eetlepel tuinkers

Bereiding

1. Neem 250 gr. zacht fruit naar keuze (mango, frambozen, watermeloen, kiwi,....), en mix het fijn in een blender of met de mixer. Je kan de coulis door een zeef duwen om de pitjes te verwijderen. 2. Breng de massa in een pannetje op een zacht vuurtje aan de kook. 3. Als je werkt met gelatine: week 6 blaadjes gelatine in koud magnesiumwater. Wanneer de gelatine week geworden is, knijp je het uit, en meng het onder de warme massa. 4. Als je werkt met agar-agar meng je 2,5 gr. onder de warme massa. 5. Giet het resultaat in een bakje of in vormpjes, en laat afkoelen (met de gelatine: in de koelkast; met de agar-agar op een koele plaats.) 6. Laat volledig opstijven, en haal uit de vorm. Je kan het blok nu versnijden tot snoepjes, en bv. afwerken met wat glittersuiker of andere decoratie. TIP • Agar-Agar is een bindmiddel zoals gelatine. Het is echter vegetarisch, terwijl gelatine van dierlijke oorsprong is. Agaragar stolt reeds op kamertemperatuur, terwijl gelatine pas in de koelkast opstijft.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

  • Gratis verzending vanaf € 50,00
  • Klantenservice
  • Veilig betalen
  • Track & trace